Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2012 20:16 - Невидима кредитна заплаха
Автор: zvoneva Категория: Бизнес   
Прочетен: 1386 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 12.12.2017 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

 
Хората вече свикнаха да мислят, че банките са задължителна част от живота. Едни държат парите си там, защото го намират за по-безопасно, без да отчитат, че както у дома могат да ги откраднат взломаджии, така в банката ще го направят други хора. Даже второто е по-сигурно, понеже взломаджиите могат да те подминат, докато банкерите и инфлацията не пропускат да скъсят нито една сметка.
image
Част от хората продължават наивно да вярват, че забогатяват от лихвите. В днешно време това е повече от учудващо, понеже надълго, нашироко и многократно е обяснено: инфлацията за съответния период винаги е по-висока от лихвите. Никоя банка няма да съсипе собствения си баланс, позволявайки ви да забогатеете за нейна сметка. Банките са създадени за доброто на собственика, т.е. да приберат вашите пари, а не да ви дадат техните. Или вие вярвате в смехотворната реклама, че ви предлагат равноправие, корекност и взаимна изода? Стига вече, достатъчно се смях за днес!

Първоначално хората бяха привлечени от бързите и лесни кредити. Истинско небесно чудо за дрогирания от комунизъм българин. Дават пари и ти просто трябва да ги вземеш. Не е ли великолепно? Освен това подаряват и карта. Гъзария, нали? Чувстваш се важен като плащаш с карта вместо с банкноти. Аз така и не разбрах кое му е по-удобното. Елементарна илюзия.

За онези, които не пожелаха да използват банките за ежедневни нужди, държавата измисли как да ги принуди - заплатите днес задължително се превеждат по банков път. Реално няма никаква причина за това, нито е по-удобно. Ама какво да правиш - банкерското лоби има стабилни позиции във всяко правителство.

Направиш ли веднъж сметка, никога няма да скъсаш с банката. Просто ще го разбереш прекалено късно и едва когато натрупаш задължения, за които не си подозирал и за чието натрупване нямаш никакво участие.

Всеки месец банките ще те цакат с ""левче за обслужване"", левче за това, левче за онова. Ти ще махаш с ръка и думите ""Е, нали е само левче"". Ама колко пъти по едно левче? Потърсиш ли им отговорност, ще кажат, че няма да поддържат сметките безплатно, струвало им усилия и т.н. Уж не знаят, че изобщо не си търсил услугите им, а държавата те е принудила да направиш сметка заради заплатата. Защо? Заради техния интерес. Казано иначе: принуждават те да ползваш ненужните им услуги и на всичкото отгоре искат да им ги плащаш, сякаш не е по тяхно, а по твое желание. Абсурдна ситуация.

image

Хората все още не са се усетили, че не съществува такова нещо като закриване на сметка. Винаги остават стотинки, за които няма да те предупредят първоначално и ще научиш чак след години - когато вече дължиш много повече от ""стотинки"", защото ти може да не си подозирал, ама банката през същото време те е цакала с ""левче за обслужване"". Естествено, ще изкарат теб виновен, нищо че си мислел сметката за закрита. Грешките в системата са по вина на банките, но винаги са за сметка на клиента. Коректност, а?

image

После идва ред на съдия-изпълнителите. Сигурно вече сте разбрали колко лесно налагат запор. А знаете ли, че по правило ""забравят"" да го вдигнат, дори ако задължението е платено? Вече има доста пострадали по тази линия. Не им срува кой знае какво усилие, ама обичат да се правят на луди, защото вече са получили парите. Понякога даже искат още - напълно нерегламентирано и престъпно. Ако не им платиш допълнително, директно казват, че няма да вдигнат запора.

Свиквайте, хора! Това ви очаква, когато имате вземане-даване с банките. В нормална обстановка никой не би пожелал банковите услуги, затова създават условия, за да те принудят сам да ги потърсиш. Ама не знам кой ще плаща тарикатлъка им.

Други публикации

Сексуална играчка
Чичко Паричко мисли за любов





Тагове:   деца,


Гласувай:
14



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zvoneva
Категория: Други
Прочетен: 29205
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 139
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930